Elkészítés nehézsége: ⭐⭐⭐⭐

Kiknek ajánljuk? Garantált sikert érhetünk el vele kamaszkorú gyerekeinknél, de játékos kedvű baráti társaságoknak is tökéletes ajándék. A játék legfőbb erénye, hogy szeretteink közösen vethetik bele magukat a város rengetegébe és a helyes válaszok felkutatásába.

Nem ajánljuk: azoknak, akiket visszarettent a téli hidegben való bolyongás, de a magányos megfejtőknek sem ideális.

A játék rövid leírása: az általunk összeállított, tetszőleges számú kvízkérdésekre kell a csapatnak épületekről, utcákról és tereptárgyakról ki- vagy leolvasni a megfelelő válaszokat. A kvízhálóba horizontálisan beírt válaszok bizonyos betűit vertikálisan összeolvasva megkapjuk a játék végső megfejtését.

Elkészítési mód: jelöld ki képzeletben a városnak azt a területét, amelyet a feladvány teljesítőinek be kell majd járniuk. Ezen belül fogják a kérdéseinkre meglelni a válaszokat. Ezt követően találd ki azt a szót, kifejezést vagy mondatot, ami a rejtvény végső megfejtése lesz, vagyis amit a válaszok kijelölt betűi vertikálisan kiadnak majd. Itt gondolhatunk bármilyen tárgynyereményre (pl. Müpa-ajándékutalvány), jókívánságra, meghívásra, vagy gyakorlatilag bármire, amivel szeretnéd meglepni a kiválasztottakat. Innentől már rendkívül egyszerű dolgunk van: miután egymás alá leírtuk a helyes megfejtés betűit, öltözzünk fel melegen, és a kiszemelt városrészben keressünk minden betűhöz egy-egy érdekességet, amire érdemes rákérdezni. Ezeket kell majd a megfejtőknek megtalálniuk, és a kvízhálóba beírniuk, hogy összeálljon a játék üzenete. A javasolt instrukcióktól természetesen bárhol eltérhetsz.