A mézeskalács a karácsony egyik emblematikus kelléke: akad, aki jóízűen elfogyasztja, mások a mutatósabb példányokkal díszítik fel a fenyőfát, megint mások „építkeznek” belőle. Művészeink az utóbbival próbálkoztak meg, mutatjuk, siker koronázta-e törekvéseiket!

Aki azt állítja, hogy a karácsonyi előkészületek alatt mindvégig higgadt és kiegyensúlyozott marad, az vagy nem mond igazat, vagy álomkönnyű személyiség. Az utolsó simítások olykor extrém kihívás elé állítanak mindannyiunkat, lássuk is, sztárjaink hogy boldogulnak az egyik legutálatosabb feladattal!

A fenntarthatóság jegyében mindenkit arra biztatunk, hogy a bolti csomagolópapírok helyett keressen otthon pár szebb napokat látott kiadványt, amelybe beburkolhatja a meglepetéseit. Sztárjaink természetesen a Müpa műsorfüzeteit és plakátjait hasznosították újra – lássuk, hogy boldogultak!

Romantika, francia dallamok és a titokzatos észak legendái egy koncertbe sűrítve: a Pannon Filharmonikusok hangversenyén Saint-Saëns és Fauré egy-egy műve mellett – kuriózum! – Grieg mindkét Peer Gynt-szvitje elhangzik.

 

A szerelem elsöprő ereje bizony hőst formálhat azokból is, akik nem készültek heroikus „szerepre”: két emblematikus love story zenéjével és Dvořák IX. szimfóniájával pedig te is elmerülhetsz az érzésben.

 

A görög mítoszok egyik legnagyobb alakja barokk operaszínpadon! Händel antik szövegek nyomán, kivételes gyorsasággal írt alkotásának magyarországi bemutatójában a hazai operaélet kiválóságai brillíroznak.