Kinek ajánljuk? Ha valaki a karácsonyi filmeket sok szívvel és még több muzsikával szereti. Kertész Mihály filmjében, amely szellemes-érzelmesen hajózik Irving Berlin zenéjének hullámain, ugyanis mindezt, és még sokkal többet is megtalál. Igazi show – szupersztár showmanekkel, Bing Crosbyval és Danny Kaye-jel a főszerepben.

Miről szól? A film gyakorlatilag egy „fordított” musical, hiszen a két főszereplő karakter, Wallace és Davis a történet elején már sikere csúcsán van. És ekkor – ahogy ez egy karácsonyi filmtől el is várható – egyszerre csak rádöbbennek, hogy hiányzik életükből a szerelem és a szeretet. Hogy megtalálják-e? A film végére kiderül.

Ezért nézd meg: A Fehér karácsony egyik különlegessége, hogy ez volt az első olyan film, amely a VistaVision, vagyis 35 mm-es szélesvásznú formátumot használta, amely az ötvenes évek Hollywoodjának válasza volt a televíziózás amerikai térhódítására. Az már egy kedves ironikus odacsippentés, hogy a végén összeálló nagyszabású zenés show-t a televízió is közvetíti. Ja, azért érdemes a zsebkendőt is kikészíteni. Mi szóltunk!