Fischer Ádám karmester
kedvence

A jó palacsintához nélkülözhetetlen a szódavíz, de tej helyett joghurtot használok, mert nekem úgy ízletesebb. Három unokámmal van egy szokásunk: vasárnaponként lekvárral, évente egyszer – karácsonykor – pedig csokikrémmel vagy mogyorókrémmel fogyasztjuk.

Hozzávalók:
2 db tojás
240 g finomliszt
100–150 ml joghurt (sovány tejföllel helyettesíthető)
300 ml szódavíz
csipetnyi só
½ teáskanál vaníliás cukor
napraforgóolaj a sütéshez

A tojást, a joghurtot, a cukrot és a sót habverővel elkeverem, hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. Szódavízzel beállítom a tészta sűrűségét – leginkább a híg tejföléhez hasonlítson –, majd fél órán keresztül pihentetem.

Felhevítem a kiolajozott palacsintasütőt, és beleöntök annyi tésztát, amennyi egyenletesen eloszlik a serpenyő alján. 20 másodperc után a palacsintát megfordítom és készre sütöm.