Kinek ajánljuk? Akinek már elege van a végtelenül boldog és egy kaptafára gyártott családi mozikból, forduljon bátran ehhez a filmhez, mert itt az egyébként A-listás sztárok előveszik gunyorosabb, emberibb és – végül, de nem utolsósorban – humorosabb arcukat is.

Miről szól? A hatalmas Stone családot karácsonykor meglátogatja legidősebb fiuk, Everett (Dermot Mulroney), aki ezúttal nem egyedül érkezik, hanem új barátnőjével (Sarah Jessica Parker). Az átlagosnál jóval szókimondóbb család persze korántsem ilyen jövendőbelit képzelt el a számára, így véleményüket nem is igazán rejtik véka alá. Bár a film elején felhangzik minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi dala, a Let It Snow!, amelyet aztán még a Have Yourself A Merry Little Christmasszel is súlyosbítanak, ez ne tévesszen meg senkit: Stone-ék karácsonyát felbolygatja az őszinteség és a váratlan helyzetek sokasága.

Ezért nézd meg: Mivel ezt a történetet a színészi játék hajtja előre, a rendező a forgatás előtti próbákon néhány hétre „összezárta” a szereplőket, hogy ki tudják alakítani a „családjukat”. A tréning pedig nagyszerűen sikerült, Diane Keatontől Claire Danesig, Dermot Mulroney-től Luke Wilsonig mindenki brillírozik ebben az egyszerre megindító és fergetegesen mulatságos filmben.