Ha valami hagyományosabbat keresel, esetleg ízelítőt adnál a családnak az európai keresztény kultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó repertoárjából, akkor szívből ajánljuk Szalóki Ágiék meghitt hangulatú koncertjét.

 

Hegedű, looper, vokál és a misztikus Baltikum: Maarja Nuut és Ruum koncertje a bizonyíték arra, hogy a klasszikus hangszerek mellett jól megfér a kortárs elektronika. Kalandozz velünk az észtországi duó hívogató zenei tájain!

 

Romantika, francia dallamok és a titokzatos észak legendái egy koncertbe sűrítve: a Pannon Filharmonikusok hangversenyén Saint-Saëns és Fauré egy-egy műve mellett – kuriózum! – Grieg mindkét Peer Gynt-szvitje elhangzik.

 

A szerelem elsöprő ereje bizony hőst formálhat azokból is, akik nem készültek heroikus „szerepre”: két emblematikus love story zenéjével és Dvořák IX. szimfóniájával pedig te is elmerülhetsz az érzésben.

 

A görög mítoszok egyik legnagyobb alakja barokk operaszínpadon! Händel antik szövegek nyomán, kivételes gyorsasággal írt alkotásának magyarországi bemutatójában a hazai operaélet kiválóságai brillíroznak.