Sena Dagadu énekes
kedvence

Telente a sütőtökbe vagyok szerelmes. Csodálatosan finom és sokféleképp fogyasztható – például piteként is!

Hozzávalók a tésztához:
500 g liszt
250 g vaj vagy margarin
2 evőkanál joghurt (tejföllel vagy kefirrel helyettesíthető)
1 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:
1 darab sütőtök (kockára szeletelve)
tejszín
cukor
gyömbér
fahéj
szerecsendió

A tésztához összekeverem a lisztet, a vajat, a sót, a joghurtot, a cukrot és az ecetet. Szükség szerint néhány evőkanál hideg vizet adok hozzá, hogy jól lehessen gyúrni. Rövid ideig elősütöm a tésztát, de hogy ne hólyagosodjon fel, némi „pitesúlyt” (például babot) terítek rá.

A töltelékhez a szeletelt tököt elősütöm, majd összeturmixolom tejszínnel, cukorral, gyömbérrel, fahéjjal és szerecsendióval (mindegyikből ízlés szerint teszek). A masszát a félig megsütött pitelapok közé terítem és 180 fokra felhevített sütőben addig sütöm, amíg meg nem érzem az illatát. Ha ráérős napom van, rácsos tetejűre készítem. Finom tejszínhabbal tálalom.