Kinek ajánljuk? Aki karácsonykor olyan filmet nézne, amely kerüli a súlyos gondokat, táncos léptekkel halad a boldog végkifejlet felé, és mindeközben tele van muzsikával, nem nyúlhat mellé Vincente Minnelli filmjével, amely a 20. század elejére utaztatja nézőit.

Miről szól? A Találkozunk St. Louis-ban egy tipikus amerikai család története, amelynek tagjai az 1904-es St. Louis-i világkiállítás évében gondtalanul, boldogan élnek. Életük azonban hatalmas fordulatot vesz, mikor az apa bejelenti: vezető állást kapott egy neves New York-i ügyvédi irodában, így az egész családnak költöznie kell…

Ezért nézd meg: A Have Yourself A Merry Little Christmas című dalt a filmben Judy Garland adja elő. Ez az a karácsonyi dal, amelyet azóta Frank Sinatrától Ella Fitzgeraldon át a Coldplayig sok tucat előadó tett örökzölddé, és számtalan más filmben is felhangzik. Amikor 1945 januárjában a filmet az Egyesült Államokban bemutatták, még dúlt a II. világháború. Judy Garland dala maga a csöndes reménység, hogy a következő esztendőre mindez elmúlik.